Austria a depăşit 100 de decese cauzate de COVID-19 într-o singură zi, în plină perioadă de restricții

Viena
Viena
18 noiembrie 2020, 19:36

Numărul contagierilor zilnice a crescut cu 16% de marţi, ajungând la 7.091, o cifră totuşi mai mică decât cele 9.586 de cazuri raportate la sfârşitul săptămânii trecute.

A crescut de asemenea şi numărul spitalizărilor la unităţile de terapie intensivă, unde aproape o treime dintre paturi sunt deja ocupate.

Deşi în unele regiuni, precum Tirol sau Austria Superioară, rata de ocupare la ATI este de aproape 90%, potrivit datelor oficiale.

Explozia contagierilor în cel de-al doilea val al pandemiei a determinat autorităţile să decreteze în urmă cu două săptămâni închiderea restaurantelor, cinematografelor şi teatrelor şi să impună interdicţia de circulaţie între orele 20:00 şi 6:00.

Întrucât numărul cazurilor de infectare a continuat să crească, de marţi a intrat în vigoare un nou lockdown, cu măsuri ce includ închiderea tuturor centrelor comerciale neesenţiale, desfăşurarea cursurilor în sistem online şi restricţionarea părăsirii locuinţei, cu excepţia situaţiilor în care se merge la serviciu, la cumpărături sau pentru a ajuta persoanele cu mobilitate redusă.

Autorităţile speră ca prin noile măsuri activitatea economică să poată fi reluată în preajma Crăciunului.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite