Austria: Guvernul a ordonat închiderea ”moscheilor radicale”

Incident armat la Viena
Incident armat la Viena
6 noiembrie 2020, 16:57

Principala organizaţie reprezentându-i pe musulmanii din Austria, IGGOe, care gestionează 360 de moschei, a confirmat că a procedat deja la închiderea unui lăcaş de cult care „încălca doctrina”.

„Libertatea este un bun preţios în ţara noastră şi trebuie să o apărăm împotriva abuzurilor, inclusiv atunci când acestea provin din rândurile noastre”, a comentat preşedintele organizaţiei, Umit Vural.

A doua zi după atentatul soldat cu patru morţi în centrul Vienei, cancelarul austriac Sebastian Kurz şi-a făcut cunoscută hotărârea de a lupta împotriva „islamului politic”, „ideologie” ce reprezintă un „pericol pentru modelul de viaţă european”, aminteşte France Presse.

Poliţia austriacă a reţinut ulterior 16 bărbaţi, dintre care unii erau cunoscuţi de autorităţile statului pentru infracţiuni cu caracter terorist.

Şase dintre ei au fost puşi în libertate, a indicat vineri pentru AFP purtătoarea de cuvânt a parchetului, Nina Bussek, explicând că bănuielile în privinţa acestora nu au fost confirmate.

 

 

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite