Autoritățile din Coreea de Nord le interzic femeilor să poarte numele fiicei dictatorului Kim Jong Un. Cine se numește Ju Ae trebuie să-și schimbe numele

14 februarie 2023, 08:30

Postul de radio a citat două surse anonime – una care locuiește în Pyongan de Nord și cealaltă în Pyongan de Sud – care au afirmat că guvernele locale din orașele Jeongju și Pyongsong au emis ordine ca femeile să-și schimbe certificatele de naștere.

„Ieri, Ministerul Securității din orașul Jeongju a chemat femeile înregistrate la departamentul de înregistrare a rezidenților sub numele „Ju Ae” la Ministerul Securității pentru a-și schimba numele”, a declarat unul dintre locuitori, sub protecția anonimatului, pentru Radio Free Asia (RFA).

Potrivit acestuia, o fetiță de 12 ani din cartier se numea Ju Ae, iar părinților li s-a cerut să se prezinte la Ministerul Securității pentru a-și schimba certificatul de naștere.  Autoritățile au afirmat că acest nume este acum rezervat persoanelor cu „cea mai înaltă demnitate”, a adăugat sursa anonimă.

Kim Ju Ae, despre care se crede că are 10 ani, este singurul dintre cei trei copii ai lui Kim care a apărut în public. Ea a avut prima apariție când a inspectat alături de tatăl ei o lansare de testare a rachetelor balistice intercontinentale, în noiembrie.

Fata s-a aflat din nou în centrul atenției miercurea trecută, când a participat la un banchet de stat foarte mediatizat și a fost fotografiată  alături de părinții ei și de generalii de vârf ai Coreei de Nord.

 

Dinastia dictaturii ereditare din Coreea de Nord a fost înființată după cel de-al Doilea Război Mondial de Kim Il-sung, iar de atunci, dinastia familiei sale a domnit fără întrerupere, puterea fiind predată din tată-n fiu, de la Kim Ir-sen, Kim Jong-il, și apoi la Kim Jong-un.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite