Autoritățile din regiunea Madrid recomandă purtarea măștii inclusiv în casă. Accesoriul sanitar devine obligatoriu în Anglia și Austria

24 iulie 2020, 22:03

În timpul pandemiei, au fost dispute în rândul oamenilor de știință despre utilitatea măștii. Însă recomandarea este tot mai clară că este utilă, a spus premierul britanic, care a anunțat o relaxare în etape a restricțiilor, începând cu 1 august.

Amenda pentru refuzul de a purta mască în Anglia este de 100 de lire sterline, iar poliția va verifica respectarea prevederilor noii legi ce vizează sănătatea publică.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: „Scopul măştilor, aşa cum ştiţi, este să vă oprească să transmiteţi virusul altcuiva. Evident este un lucru benefic şi trebuie purtată masca în magazine, în spaţii închise, unde sunteţi în compania unor oameni pe care nu-i întâlneşti în mod normal. Şi, desigur, în transportul public„.

Și Belgia anunță înăsprirea măsurilor în fața creșterii cazurilor de coronavirus.

Se introduce obligația de a purta masca în zonele foarte frecventate, cum ar fi piețe, străzi comerciale, restaurante și hoteluri.

Până acum, masca era obligatorie în transportul în comun, magazine și cinematografe. „Am câștigat o bătălie, dar lupta împotriva noului coronavirus nu s-a încheiat”, a avertizat premierul Belgiei.

Sophie Wilmes, premierul Belgiei: „Magazinele de noapte vor fi închise mai devreme, la 22.00, pentru a limita adunările în zonele publice, care pot duce la un comportament riscant. Clienților din puburi și restaurante li se va cere să lase o adresă de e-mail sau un număr de telefon, astfel încât să poată fi anunțați la timp în caz de contaminare„.

În Spania, s-au înregistrat peste 900 de cazuri noi în ultima zi. Se aplică reguli severe privind purtarea măștii în public, iar responsabilul pentru regiunea Madrid a avansat și ideea purtării lor acasă, când sunt prezente persoane care nu locuiesc acolo. A admis însă că o asemenea recomandare este greu de pus în aplicare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite