Autoritățile europene avertizează populația că, dacă nu se respectă regulile, vin noi restricții!

12 octombrie 2020, 21:00

Artiștii și toți cei care lucrează în industria italiană a spectacolelor sunt la capătul puterii. Și-au pus măști, au păstrat distanța și au protestat cum știu ei. Toată lumea din acest sector de activitate a trăit în ultimele luni din economii, așteptând ca guvernul de la Roma să le ofere un sprijin. Acesta nu a venit, economiile s-au terminat și iarna bate la ușă.

În Cehia, țară care se află pe primul loc în Europa la rata răspândirii virusului, au fost închise toate cinematografele, muzeele și teatrele. Regula este valabilă și pentru concertele în aer liber, pentru activitățile sportive, inclusiv pentru meciurile de fotbal din prima ligă. Au fost interzise vizitele la spitale, în căminele de bătrâni și în alte centre sociale. În așa-numitele „zone roșii”, școala rămâne online.

Și în Slovacia, în zonele cele mai afectate, școlile vor funcționa numai online, iar masca a devenit obligatorie și afară.

Francezii au o rată de infectare de 11,5%. Medicii se tem că, în curând, sistemul sanitar nu va mai face față. Numai în regiunea Parisului, 42% din paturile rezervate bolnavilor de COVID la terapie intensivă sunt deja ocupate.

Premierul Franței, Jean Castex, nu exclude restricții și mai dure dacă se menține creșterea cazurilor de contaminare. Vacanța școlară și evenimentele private fără măsuri stricte ar putea duce chiar la declararea carantinei în zonele cu risc.

Marea Britanie se pregătește să închidă baruri și restaurante de săptămâna viitoare. Premierul Boris Johnson și-a scos toți miniștrii la atac pentru a vorbi despre această măsură. Așa se explică și intervenția ministrului Culturii despre închiderea restaurantelor.

Executivul de la Londra pregătește un pachet financiar care va asigura două treimi din salariul angajaților acestui sector, adică aproximativ 2.100 de lire sterine. Plățile vor fi făcute începând cu 1 noiembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite