Autoritățile germane au anunțat că restricțiile pentru nevaccinați rămân în vigoare până în primăvară. În Marea Britanie a revenit spirala infectărilor

23 octombrie 2021, 19:57

Autoritățile de la Viena au pus în aplicare un plan cu 5 nivele privind monitorizarea și introducerea progresivă de restricții în funcție de numărul infectărilor și de situația ocupării paturilor la terapie intensivă.

Acesta este, practic, elementul de noutate: nivelul de alertă 4 este activat la 500 de paturi, iar nivelul 5, cel mai grav, la 600 de paturi.

Cancelarul Austriei a exclus carantina generală pentru persoanele vaccinate sau recuperate după COVID-19 și i-a avertizat pe nevaccinați că vor avea restricții numeroase.

Peste 60% din populația Austriei este vaccinată.

Alexander Schallenberg, cancelarul Austriei:Trebuie să fie clar pentru nevaccinaţi că o mare responsabilitate stă pe umerii lor. O responsabilitate care nu priveşte doar sănătatea lor, ci şi pe cea a familiei, a colegilor de muncă, a semenilor. Din poziţia de cancelar voi face tot posibilul ca sistemul de sănătate din această ţară să nu ajungă la limită sau să devină suprasolicitat„.

O situație neobișnuită este în Marea Britanie, unde rata vaccinării este de 80% și a revenit spirala infectărilor.

În spitale, situația nu este însă la fel de gravă ca în valurile precedente ale pandemiei. Experți din lumea medicală spun că trebuie instituite restricții.

Guvernul britanic are pregătit un așa-numit plan B, dar nu crede că e momentul să îl activeze. Insistă pe vaccinarea în rândul adolescenților și pe doza booster, unde se impune.

În Marea Britanie nu există obligația de a avea permis verde pentru acces la locul de muncă sau în spațiile publice, iar măștile au devenit o amintire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă