Autoritățile se pregătesc pentru ce e mai rău. Toate spitalele din Capitală au primit ordin să fie gata să preia pacienți COVID
15 Octombrie 2020, 21:08
(actualizat 15 Octombrie 2020, 21:09)

Autoritățile le cer tuturor spitalelor din Capitală să fie gata să preia bolnavi de COVID-19. Zilele acestea ar trebui să intre în vigoare și o nouă regulă - aceea de a interna în spitalele din prima linie doar pacienții cu forme grave de COVID-19. Asimptomaticii vor rămâne acasă și vor fi monitorizați de medicii de familie.

Direcția de Sănătate Publică București le-a cerut spitalelor să pregătească circuite separate pentru pacienții Covid. În traducere liberă, toată lumea trebuie să fie pregătită. Spitalele din prima linie sunt la limita capacității maxime.

La baza solicitării Direcției de Sănătate Publică adresate tuturor spitalelor din Capitală stă numărul mare de infectări care se înregistrează în București în ultimele zile. Dacă facem un calcul, pe ultimele 4 zile, numărul infectărilor depășește 2.000 de cazuri.

Managerul Spitalului Colțea spune că va încerca să-i convingă pe specialiștii DSP că organizarea unor pavilioane Covid în unități în care sunt tratați bolnavi de cancer este o mare greșeală.

Mircea Lupușoru, managerul Spitalului Colțea: “Dacă am reduce numărul de paturi și am aloca un număr de paturi pentru pacienții Covid pozitivi, ar fi în detrimentul pacienților oncologici. Dacă ar fi în vecinătatea imediată a unui pacient imunodeprimat, care face tratament citostatic, practic riscul ar fi foarte mare de infectare și a pacientului oncologic. Este cvasi-imposibil de realizat așa ceva la noi”.

În schimb, Spitalul Universitar a amenajat deja un spațiu destinat pacienților diagnosticați cu noul coronavirus. La fel și spitalul Floreasca.

Se fac pregătiri și în spitalele din prima linie pentru zile și mai grele. La Marius Nasta, spre exemplu, în Capitală, a fost instalată o unitate mobilă tip ATI, cu 12 paturi.

Se fac pregătiri și în restul țării.

Detalii, în materialul VIDEO