Autoritățile sunt în alertă: crește din nou numărul de infectări cu SARS-CoV-2

23 februarie 2021, 19:49

Numărul de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 este de 3382, cel mai mare din ultima lună. Și numărul de persoane decedate, 119, este unul dintre cele mai mari de la începutul anului, în condițiile în care la terapie intensivă rămân sub o mie de pacienţi.

Autoritățile sunt în gardă, dar așteaptă evoluția: numărul de infectări cu tulpina britanică a ajuns la 164.

Adriana Pistol, INSP: Ne așteptăm totuși la o creștere a numărului de cazuri. Cât de mult, rămâne de văzut, dar nu este o creștere chiar semnificativă, astăzi, cel puțin. Rămâne să observăm ce se întâmplă în fiecare zi de aici încolo, în următoarele o săptămână, două săptămâni.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Orice fel de ajustare a măsurilor se va lua la o perioadă de 14 zile, deci, practic, avem un fenomen important, cel care, referitor la deschiderea școlilor – și practic, acesta este cu cel mai mare potențial, eventual. Dar, oricum, este, așa cum spunea și doamna doctor, un caz izolat.

Medicul Valeriu Gheorghiță spune că în acest moment România are posibilitatea de a accelera vaccinarea.

Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului Naţional pentru Vaccinare: În luna martie, noi vom deschide noi cabinete de vaccinare, cel puțin 200 de cabinete de vaccinare, unde vom distribui vaccinuri de la Pfizer, conform calendarului de livrare, ceea ce va asigura un număr de aproximativ 12.000 de persoane noi care vor putea fi vaccinate zilnic. Posibilitatea de programare va fi disponibilă, foarte probabil, din prima parte a lunii martie.

Valeriu Gheorghiță a mai precizat că femeia din Olt care a făcut șoc anafilatictic după prima doză AstraZeneka nu va mai primi, cel mai probabil, și doza de rapel.

Pe de altă parte, autoritățile iau în calcul să recomande unităților sanitare să nu mai solicite teste covid pacienților care au făcut rapelul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite