Autoritățile îndeamnă populația să reducă consumul de energie. Experții atrag atenția că măsurile de sprijin din partea statului nu vor continua la nesfârșit

6 septembrie 2022, 18:53

Noua ordonanță privind energia reduce plafonul de consum la curent electric de la 300 de kilowati/oră la 255 până la care se plătește un preț redus. Cei care au avut anul trecut un consum lunar de până în 100 de kilowati/ora vor plăti în acest an 68 de bani pe kilowat. Cei care au consumat între 100 și 255 de kilowați oră vor plăti 80 de bani pe kilowat, iar ce se depășește, la prețul pieței.

La gaze nu se schimbă nimic, rămâne plafonul de preț de 31 de bani pe kilowatul/ora. Oamenii se gândesc deja cu groază la sezonul rece și la facturile mari.

Chiar dacă prețurile sunt plafonate pentru 80 la sută dintre consumatorii casnici, autoritățile îndeamnă populația să reducă consumul de energie.

Experții atrag atenția că măsurile de sprijin din partea statului nu vor continua la nesfârșit, așa că e bine să învățam să reducem consumul.

Experții recomandă folosirea becurilor cu led și a electrocasnicelor cu clasă energetică ridicată, chiar dacă sunt mai scumpe. Există și câteva măsuri simple pe care fiecare dintre noi le poate aplica pentru reducerea consumului. Spre exemplu, putem stinge lumina sau televizorul când nu suntem în cameră sau putem să punem ceva pe noi când ne este ușor frig, chiar dacă acest lucru ne aduce aminte de vremurile pe care le credeam demult apuse.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite