Autostrada ”Moldovei” prinde viteză. S-a dat undă verde pentru lucrări la alte trei loturi de pe A7, pe tronsonul Bacău-Pașcani

15 februarie 2023, 19:11

Autostrada Bacău-Paşcani trebuie să fie gata în 30 de luni și va costa 4,6 miliarde de lei. Pe traseu vor fi construite 100 de poduri și pasaje, 9 noduri rutiere și 50 de spații de servicii,, unde șoferii își vor putea încarca mașinile electice.Este al treilea tronson de care se va ocupa aceeași firma românească ce execută și lucrările dintre Buzău și Bacău.

Ieșenii se bucură că autostrada A7 va trece și prin județul lor. Pe șantierul autostrăzii A7, cele mai avansate lucrări sunt între Ploiești și Buzău, pe lotul „Mizil-Pietroasele”, unde stadiul fizic se apropie de 8%. În grafic sunt și lucrările pe primul lot dintre Buzău și Focșani unde urmează să se construiască unul dintre cele mai lungi poduri din România, de aproape 1,4 km.

La polul opus, construirea primilor 21 de km de autostradă dintre Ploiești și Mizil pare să bată pasul pe loc cu un stadiu al lucrărilor de nici 6 %. Lotul trebuie însă să fie gata până la 1 aprilie 2024, conform contractului semnat cu constructorul italian.

Autostrada Moldovei A7 are aproape 440 km de la Ploiești până la Siret. Primii 320 de km până la Pașcani trebuie să fie gata până în 2026. Altfel, România riscă să piardă finanțarea de peste 24 de miliarde de lei din PNRR.

Până atunci, șoferii vor circula în continuare pe DN2 – E83, una dintre cele mai periculoase șosele din țara noastră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite