Avalanșă de noi cazuri COVID-19 în mai multe țări din centrul și estul Europei. În Slovacia au fost cele mai multe cazuri din ultimele luni. Bulgaria reintroduce restricții

9 iulie 2020, 21:45

După ce au relaxat o serie de restricții, bulgarii sunt nevoiți să le reintroducă.

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un număr record de îmbolnăviri: 240. Ministrul Sănătății spune că și în zilele următoare se așteaptă la creșteri semnificative de noi cazuri COVID-19.

Kiril Ananiev, ministrul Sănătăţii din Bulgaria: „Toate evenimentele sportive, colective sau individuale, competiţii sau antrenamente, în exterior sau în sală, vor avea loc fără public. Se închid discotecile, barurile, cluburile de noapte care nu au terase. Cele care au pot fi ocupate doar în proporţie de 50%„.

În Slovacia au fost raportate 53 de noi cazuri. Prea multe, declară premierul slovac. Oamenilor li se recomandă să petreacă mai mult timp în natură și să evite contactele sociale.

După două zile de demonstrații violente împotriva intențiilor guvernului de a impune restricții de vineri după-amiaza până luni dimineața, guvernul de la Belgrad a dat înapoi. Barurile și cafenelele rămân deschise în weekend, dar se vor închide mai devreme.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite