Avem 800 de legi prin care se solicită copii după acte pe care tot statul le-a emis. Piedici pentru legea care interzice solicitarea copiilor după acte emise de instituții ale statului

14 octombrie 2021, 19:23

Instituţiile și administraţiile publice centrale le cer acum persoanelor fizice sau juridice copii de pe avize sau alte documente emise de alte instituţii publice. Un adevărat calvar, de care alții au scăpat de ani buni.

Se poate și altfel, spune inițiatorul proiectului, deputatul PNL George Tuță. Cu condiția ca și instituțiile publice să dorească acest lucru și să reducă birocrația.

Sunt cazuri în care un departament al unei instituții cere cetățeanului copii ale actelor emise de alt departament, din aceeași instituție.

În România, 800 de legi cer copii după acte emise tot de statul român. Dar lucrurile nu vor putea fi schimbate prea ușor. Și asta pentru că instituțiile publice nu au baze de date, explică prof. univ. Dragoș Dincă.

Proiectul așteaptă doar semnătura președintelui țării pentru a deveni lege. Ar urma să se și aplice de anul viitor, din prima zi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă