Aventura vieții: În jurul lumii, pe opt roți. O proaspăt pensionară străbate lumea la bordul unui camion militar modificat

18 octombrie 2020, 13:49 (actualizat 20 februarie 2024, 16:33)

Petra Schurman, o economistă din Germania, proaspăt pensionată, și-a dorit mereu să vadă lumea, însă abia acum, la 61 de ani, a găsit timp. În luna iunie a plecat în aventură, la bordul unui camion militar modificat. Până acum a parcurs 25.000 de kilometri prin Polonia, Cehia, Slovacia, Austria, și Ungaria, iar de câteva zile a poposit în comuna harghiteană Mugeni. Tânăra pensionară călătorește neînsoțită și se descurcă de minune cu uriașul camion, de 20 de tone. Colosul de metal duce chiar și un ATV pentru plimbări off road.

Camionul Petrei este o adevărată casă pe roți cu toate utilitățile: de la mașină de spălat și frigider până la baie cu duș.

Petra nu a ajuns întâmplător la Mugeni, în Harghita. Pe lângă micile reparații pe care le necesită camionul, aici locuiește un bun prieten stabilit în România, pasionat la rândul lui de camioane și calatorii. Și el plănuiește o călătorie transcontinentală.

Localnicii privesc cu admirație coloșii de oțel de pe ulițele satului și ocazional le dau și câte o mână de ajutor aventurierilor pe 8 roți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite