Averea bogaților a sporit în pandemie. 2021 a fost anul miliardarilor în dolari

9 ianuarie 2022, 20:17

Dacă aveaţi impresia până acum că lumea e uneori nedreaptă, pandemia s-ar putea să fie marea confirmare.

În ultimii ani, a fost exact contextul favorabil prin care bogaţii au devenit şi mai bogaţi, iar săracii… ştiţi voi.

În 2021, miliardarii au înregistrat cea mai mare creştere a averii din istorie, conform Raportului anual al inegalităţii globale. Vă spun doar atât: sunt 520 de mii de oameni pe lumea asta, cam cât un judeţ mai mare de la noi, care au averi de peste 19 milioane de dolari fiecare.

De ce sunt ei importanţi? Pentru că, deşi reprezintă doar 0,01% din totalul populaţiei, începând din 2021, ei deţin 11% din averea întregii planete, în creştere faţă de 2020.

Iar cei mai bogaţi 1% de pe planetă deţin acum 38% din averea lumii, în timp ce jumătatea mai săracă a planetei deţine doar 2%.

Ultimul top al Forbes arată că 2020 a fost anul care a produs cei mai mulţi miliardari din istorie! 660 de oameni au urcat pe lista miliardarilor, adică a oamenilor care au acumulat averi de peste o mie de milioane de dolari fiecare!

493 dintre ei sunt aşa-numiţii „miliardari noi”, adică intraţi pentru prima dată pe această listă.

Practic, la un calcul simplu, undeva pe glob, cineva devenea miliardar la fiecare 17 ore!

Totuşi, ca să nu ne simţim neglijaţi, unul dintre noii miliardari ai lumii vine din România! Nu Ion Ţiriac, pe el îl ştim. Daniel Dines, fondatorul primului unicorn românesc, a urcat pe locul 451 în topul bogaţilor lumii, cu o avere estimată la 6 miliarde de dolari. A devenit, astfel, probabil, cel mai bogat român din istorie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite