Avertisment ONU: Între 400 şi 600 de milioane de oameni pot fi împinşi în sărăcie după criza declanșată de coronavirus

Sărăcie
Sărăcie
9 aprilie 2020, 13:33

Potrivit studiului, până la încheierea pandemiei, jumătate din cei 7,8 miliarde de locuitori ai Terrei ar putea trăi în sărăcie.

Aproximativ 40% din noua populaţie săracă va fi concentrată în estul Asiei şi în Pacific, cu o treime în Africa subsahariană şi în sudul Asiei.

Studiul a fost făcut public cu o săptămână înainte de o întrunire a reprezentanţilor Băncii Mondiale, Fondului Monetar Internaţional şi a miniştrilor de Finanţe din grupul G20.

Impactul crizei provocate de pandemie va fi o reală provocare pentru inițiativa ONU de a elimina sărăcia până în 2030.

În acelaşi context, un sondaj realizat în SUA de CNBC a arătat că un sfert dintre americani şi-au pierdut deja slujbele sau au salariile tăiate din cauza crizei provocate de pandemie. Mai precis, 10% dintre americani şi-au pierdut slujbele, iar 16% au suferit reduceri salariale. 9% dintre respondenţi se aşteptau la acest lucru.

Totuşi, 51% dintre repondenţi s-au declarat optimişti în ceea ce priveşte îmbunătăţirea situaţiei economice anul acesta.

Doar 22% dintre respondenţi au fost de părere că starea economiei SUA este bună sau excelentă, un procent mai mic decât în perioada de după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

În ceea ce priveşte cel mai mare ajutor de stat din istorie, de două trilioane de dolari, votat de Senatul american, 67% dintre respondenţi au aprobat iniţiativa. Americanii consideră prioritară sprijinirea financiară a spitalelor, a micilor afaceri şi a distribuitorilor. O mai mică prioritate o reprezintă companiile petroliere, cele de transport aerian şi cazinourile.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite