Avion folosit la contrabandă cu țigări, reținut în Republica Moldova. Ucraina susține că țigările proveneneau din Republica Moldova

14 septembrie 2021, 13:08

Conform autorităţilor, aeronava de tip AN2 este din Ucraina și a aterizat în raionul Edineţ pentru alimentare, după ce a transportat țigări în România, fără a fi reperată de radare. Patru suspecţi au fost reţinuţi. În timp ce autorităţile Republicii Moldova afirmă că nu ştiu nimic despre provenienţa ţigărilor, Poliţia de Frontieră a Ucrainei precizează că aeronava a fost încărcată în Republica Moldova.

Aeronava de tip AN2 a zburat la altitudini de sub 100 de metri, pentru a nu fi reperată de radar. Însă aparatul a fost observat de grănicerii moldoveni în timp ce venea dinspre  România. Avionul a aterizat pentru realimentare pe o pistă improvizată din apropierea localității Hlinaia Mică.  Poliţiştii de frontieră moldoveni au reţinut, iniţial, trei persoane.

Poliţiştii moldoveni spun că aeronava a survolat spațiul aerian al Republicii Moldova și a ajuns în România unde ar fi descărcat cel puțin 100 de cutii cu ţigări. Poliția din Ucraina anunţă că ţigările erau transportate, de fapt, din Republica Moldova, în România.

În acest caz ar fi implicat și un contrabandist cunoscut din Republica Moldova care a reușit să fugă. Ulterior a fost arestat şi el.

Acesta nu este singurul caz de contrabandă pe calea aerului.

În luna august, un alt aparat AN2 al unor contrabandiști ucraineni a ajuns fară probleme în zona Sucevei. A fost interceptat abia la întoarcere de piloții ucraineni. Specialiștii susțin că avioanele care zboară la joasă altitudine pentru perioade scurte de timp nu prea pot fi detectate și interceptate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite