Avionul special pentru repatrierea românilor din Maroc a aterizat la Bucureşti joi seară. Sunt 184 de pasageri, dintre care 122 sunt români

2 decembrie 2021, 06:56

ACTUALIZARE Aeronava care îi aduce pe români din Maroc a aterizat pe Aeroportul Otopeni.

(w620) Avionul ca

(w620) Pasagerii

ACTUALIZARE Din momentul în care aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni, toți pasagerii vor fi debarcați și împărțiți în două grupuri, a transmis Diana Dumitrașcu, pentru Ora de Știri. Un grup îl reprezintă cei 122 de români aduși de acolo, iar celălalt – cei 62 de străini. Românii vor fi testați cu teste RT-PCR, după care vor fi lăsați să plece acasă, cu recomandarea de a rămâne în autoizolare până când vor afla rezultatele. dacă testele vor fi negative, ei vor rămâne, totuși, în contact cu autoritățile, în cazul în care vor apărea, în zilele următoare, eventuale semne ale bolii. Însă dacă testele vor fi pozitive, atunci ei vor fi internați în spital, li se vor recolta probe noi care vor fi trimise la secvențiere.

Străinii nu vor fi testați, potrivit lui Raed Arafat, șeful DSU, ei vor fi lăsați să se îmbarce în curse care să îi ducă în țările lor de destinație.

ACTUALIZARE Zborul special organizat la iniţiativa Guvernului de la Bucureşti pentru repatrierea cetăţenilor români blocaţi temporar în Maroc a decolat din Marrakesh la ora 15.00 (ora României), în urma îndeplinirii cu succes a tuturor procedurilor şi formalităţilor necesare, aeronava fiind aşteptată să aterizeze la Bucureşti în jurul orelor 19.30 (ora României), se arată într-un comunicat al MAE.

Potrivit comunicatului MAE, lista de pasageri îmbarcaţi la bordul aeronavei, elaborată ca urmare a demersurilor active ale MAE, prin Ambasada României de la Rabat, inclusiv pe baza solicitărilor de asistenţă consulară primite din partea misiunilor diplomatice ale altor state membre UE acreditate în Maroc, cuprinde 184 de persoane, după cum urmează: 122 de cetăţeni români şi 62 cetăţeni europeni (4 cetăţeni bulgari, 15 cetăţeni croaţi, 2 cetăţeni greci, 22 cetăţeni polonezi, 12 cetăţeni ungari, 2 cetăţeni lituanieni, 4 cetăţeni sloveni şi un cetăţean austriac).

–––––––––––––––––––––––––––-

Se va întoarce tot astăzi, posibil în jurul orei 20.

Până acum, 127 de români au solicitat repatrierea.

În același zbor vor fi preluați și 53 de europeni, iar listele finale vor fi stabilite în cursul dimineții.

Dacă se respectă aceeași procedură ca n cazul avionului venit din Africa de Sud, aeronava va aterizeaza la Otopeni, va gara la Baza 90, pasagerii vor fi testați, apoi vor pleaca cu microbuzele spre zonele unde vor sta în carantină.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite