Aviz pozitiv de la CSM pentru Marius-Ionuţ Voineag la șefia DNA. Procurorul a spus că este nevoie de măsuri care să ducă mai ușor la recuperarea prejudiciilor

14 martie 2023, 14:28

Marius Voineag este procurorul DIICOT care a investigat dosarul „Ultra Pro Computers”. În 2014, a pus sechestru pe o clădire din Calea Floreasca unde erau închiriate mai multe spaţii de birouri. Cinci ani mai târziu, când proprietarul a fost condamnat definitiv pentru spălare de bani, în contul de chirie se strânseseră peste 1,2 milioane de lei. Banii au mers la stat, iar acum clădirea este folosită de Ministerul Justiţiei.

Dacă va fi numit şef al DNA, Voineag vrea să îi convingă pe procurori să se concentreze mai mult pe recuperarea prejudiciilor.

Voineag a răspuns și acuzațiilor din spațiul public și a negat că ar fi mason, dar și că ar fi blocat dosarul de plagiat al premierului Ciucă.

Marius Voineag este adjunctul Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul General, adică exact secția care se ocupă de acest dosar de plagiat al premierului, a transmis, pentru Telejurnal, Alex Costache.

Ultimul cuvânt în numirea lui Marius Voineag îl are preşedintele Klaus Iohannis, întrucât avizul CSM este pur consultativ. La fel se va întâmpla şi în cazul lui Alex Florenţa, candidatul pentru funcţia de procuror general, care a obţinut luni avizul pozitiv de la CSM.

În perioada 20 – 23 februarie, procurorii participanţi la selecţie au susţinut în faţa ministrului Justiţiei şi a unei comisii un interviu în care au prezentat proiectele privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care candidează. De asemenea, au fost verificate aptitudinile manageriale şi de comunicare şi au fost evaluate aspectele legate de modul în care candidații se raportează la valorile profesiei şi ale funcţiei.

La interviul de la Ministerul Justiţiei a participat şi Crin Bologa, fostul şef al DNA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite