Avocatul familiei Raisei, fetița lovită mortal pe trecerea de pietoni de mașina poliției: Vor cere despăgubire maximă

18 ianuarie 2022, 20:37

Au trecut șase zile, cele mai cumplite din viața părinților Raisei. Moartea copilei lor e cel mai dezbătut subiect, întors pe toate fețele. Ei nu vor decât să se facă dreptate. Avocatul lor spune că vor cere și despăgubiri maxime.

Adrian Cuculis, avocatul familiei: Zilele următoare cererea pe care o vor înainta Parchetului și instanței e de constituire ca parte civilă la plafonul maxim de 6 milioane de euro pentru decesul Raisei. Iar în partea cealaltă se gândește familia la 1 milion de euro pentru fracturile suferite și traumă.

Polițistul care a produs accidentul va fi audiat din nou peste două zile. Constantin Popescu se află acum sub control judiciar. Surse apropiate anchetei susțin că el s-ar fi uitat în telefon chiar înainte de a le lovi cu mașina pe cele două minore.

Lucian Bode, ministrul de Interne: Văzând și eu înregistrarea, așa pare că nu era pregătit să ofere prim ajutor în situația unui accident. Polițistul avea această obligație să fie pregătit și pentru astfel de situație de criză. Din ceea ce am văzut în spațiul public, nu era tocmai pregătit.

Reguli noi pentru polițiști după moartea Raisei

În primele declarații făcute după tragedie, ministrul a spus că ar fi trebuit folosite și semnalele acustice, nu doar cele luminoase.

Surse judiciare spun însă că, de regulă, agenții nu mai țin cont de nimic când folosesc aceste dotări. Și chiar fac asta, abuziv, la final de tură, spun șefii din poliție.

Benone Matei, şeful Poliţiei Române: În foarte scurt timp încercăm să achiziționăm un sistem care să permită auditarea activității polițiștilor. E foarte important să știm unde se află, e foarte important să reducem timpul de reacție, să avem un control cât mai adecvat asupra lor. Mișcările polițiștilor, forma de reacție. Nu vom mai permite și eu personal nu permit astfel de forme de manifestări.

De ieri, polițiștii sunt obligați să comunice indicativul mașinii de serviciu și motivul deplasării în regim prioritar. Iar șefii lor direcți vor verifica dacă semnalele luminoase și acustice sunt folosite corect și dacă deplasarea cu viteză este justificată de gravitatea cazului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite