Festivalul crizantemelor la Gradina Botanică din Iași, dedicat aniversării a 160 de ani de la fondarea Universității „Alexandru Ioan Cuza”
26 Octombrie 2020, 12:02
(actualizat 26 Octombrie 2020, 12:06)

Expoziţia ”Flori de toamnă” este dedicată aniversării a 160 de ani de la fondarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Primele crizanteme au fost cultivate în Gradina Botanică în 1975, iar acum au fost expuse nu mai puţin de 212 soiuri! Publicul va putea admira și peste 200 de tipuri de tufănele şi dumitrițe cultivate în sere, solarii și terenuri experimentale.

Flori de toamnă, varză decorativă, bureţi vegetali, dovleci decorativi, alei colorate şi parfumate, manechine care atrag privirile trecătorilor. Toate acestea în Grădina Botanică din Iaşi. Deşi serele nu sunt deschide spre vizitare, din cauza pandemiei de coronavirus, iubitorii de natură îşi pot bucuria privirile cu expoziţia în aer liber.

Expoziţia “Flori de toamnă” este dedicată aniversării a 160 de ani de la fondarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

În urmă cu 45 de ani, în 1975, 3 tirupi de crizanteme au fost aduse în Grădina Botanică din Iaşi. Specialiştii de aici au diversificat soiurile de la un an la altul, iar acum s-a ajuns la o colecţie unică în ţară.

Expoziţia poate fi vizitată zilnic, între orele 9 şi 16, până duminică, 15 noiembrie. Un bilet costă 6 lei, 3 lei pentru grupuri organizate. Cei care vor să imortalizeze frumuseţea locului o pot face gratuit.