Bani europeni, visuri românești | Afacere de succes cu legume congelate

4 ianuarie 2023, 21:25

România are din nou șansa de a folosi banii europeni pentru dezvoltare. Aproape 30 de miliarde de euro îi revin României doar prin PNRR. Banii pot fi folosiți până în 2026 pentru a construi sau moderniza spitale, școli și grădinițe, drumuri și căi ferate, dar și pentru a trece peste criza energetică. Sunt însă fonduri și pentru afaceri și investiții private. Inovative și cu potențial de dezvoltare rapidă. Stă în puterea noastră să avem o viață mai bună.

Peste 15 mii de tone de legume sunt procesate anual în fabrica de la Nojorid. Se lucrează cu utilaje de înaltă performanță, iar procesul de producţie e monitorizat de un sistem electronic.

Mazăre, fasole, spanac, porumb, broccoli și rădăcinoase sunt prelucrate, congelate și ambalate. Apoi ajung pe rafturile marilor magazine sau în industria ospitalității.

Este un lanț de producție românesc: toate legumele sunt cumpărate de la peste o sută de fermieri autohtoni.

Pentru investiție, patronul a apelat și la fonduri europene. Iar cifra de afaceri atins în scurt timp 7-8 milioane de euro pe an.

Cei 70 de angajați sunt din Oradea și satele din apropiere. Deși lucrează la temperaturi scăzute, oamenii sunt foarte mulţumiţi de condiţii.

Un sprijin important pentru realizarea proiectului a venit din partea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Compania intenționează ca, de anul acesta, să crească capacitatea de procesare a legumelor la 20.000 de tone pe an.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă