Bărbatul care și-a încuiat iubita în portbagajul unei mașini și i-a dat foc a fost arestat pentru 30 de zile

7 februarie 2023, 18:58

 

ACTUALIZARE Bărbatul care şi-a forţat partenera să intre în portbagajul unui autoturism, căruia ulterior i-a dat foc, a fost arestat pentru 30 de zile. Este acuzat, printre altele, de tentativă de omor şi lipsire de libertate.

Decizia a fost luată de un judecător al Tribunalului Bucureşti. Deşi recunoaşte greşelile făcute de bărbat, familia acestuia susţine că totul s-a întâmplat din cauza consumului de cocaină. Surse judiciare explică că există elemente care arată că starea bărbatului nu era chiar atât de degradată de consumul de stupefiante.

_________________________________________

Potrivit unui comunicat al PTB, procurorii au pus în mişcare acţiunea penală şi au luat măsura reţinerii faţă de un bărbat acuzat de săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, lipsire de libertate în mod ilegal, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Procurorii notează în ordonanţă că luni, începând cu ora 4,40, bărbatul ar fi lipsit-o de libertate în mod ilegal pe persoana vătămată, introducând-o cu forţa în portbagajul autoturismului aflat în proprietatea celei din urmă, apoi a condus autoturismul pe drumurile publice din Sectorul 3 Bucureşti, având suspendat suspendat permisul şi aflându-se sub influenţa cocainei, a ajuns pe un teren viran situat, unde a incendiat, cu ajutorul unei brichete, interiorul autoturismului, în timp ce persoana vătămată era în continuare închisă în portbagaj, cu intenţia de a o ucide.

Bărbatul a abandonat autoturismul şi a fugit din zonă, fiind depistat la scurt timp, iar victima a fost eliberată din portbagaj de către poliţişti, înainte ca flăcările să poată ajunge la ea, menţionează sursa citată.

Parchetul informează că acesta urmează a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri.

„Sunt de evidenţiat contribuţia operatorilor Serviciului de urgenţă 112 din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi contribuţia poliţiştilor din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, care prin colaborarea lor şi prin intervenţia promptă au reuşit să salveze viaţa victimei. Operatorii 112 au ţinut legătura cu victima şi au obţinut datele de localizare a telefonului mobil, pe care le-au transmis poliţiştilor Brigăzii Rutiere Bucureşti, iar aceştia din urmă au reuşit să găsească autoturismul şi să scoată victima în ultimul moment din portbagajul inundat de fum, înainte ca flăcările să poată ajunge la aceasta”, se precizează în comunicat

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite