Bărbatul considerat „cel mai singuratic om din lume” a murit în Brazilia

30 august 2022, 10:11

Potrivit Agenţiei de protecţie a indigenilor din Brazilia (Funai), care avea sarcina să-l monitorizeze, bărbatul a fost găsit mort într-un hamac. Nu au fost descoperite semne de violenţă.

Bărbatul indigen era cunoscut sub numele de „Índio Tanaru” sau „omul din groapă”, deoarece săpa gropi adânci în care se ascundea sau prindea animale. Se crede că bărbatul era ultimul supravieţuitor al tribului său şi singurul locuitor al teritoriului Tanaru din statul Rondônia. El a fost numit de unii „cel mai singuratic om din lume”.

Activiştii pentru drepturile omului cred că ceilalţi membri ai tribului său au fost ucişi de crescătorii de vite atunci când aceştia s-au extins în regiune în anii 1970 şi 1980.

Regiunea, situată în apropierea graniţei Braziliei cu Bolivia, este adesea numită Vestul Sălbatic al Braziliei, deoarece conflictele legate de teritoriu sunt adesea soluţionate violent.

Fiona Watson de la Survival International a declarat că bărbatul „a simbolizat atât violenţa îngrozitoare şi cruzimea aplicate populaţiei indigene în numele colonizării şi al beneficiului economic, cât şi rezistenţa acesteia”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite