Restaurantele și cinematografele din Capitală s-ar putea redeschide de sâmbătă. Patronii se tem că o redeschidere temporară le-ar afecta și mai mult afacerile

21 ianuarie 2021, 20:43

Din acest sfârșit de săptămână, bucureștenii ar putea merge la un restaurant și, de ce nu, la cinematograf. Media din ultimele 14 zile arată că s-au infectat cu noul virus mai puțin de 3 persoane la mia de locuitori.

Radu Ionescu este proprietarul unui restaurant din Capitală. Spune că toată această situație l-a afectat foarte mult și preferă să mai aștepte până va redeschide restaurantul la interior.

Întreaga industrie Horeca a avut de suferit pierderi uriașe de miliarde de euro.

Cinematografele, teatrele și sălile de spectacol vor fi și ele redeschise cu maxim 30 la sută din capacitate. Evident, accesul se va face doar cu respectarea regulilor de distanțare socială și cu purtarea măștii de protecție.

Dar și aici sunt nemulțumiri legate de sprijinul acordat de autorități, iar o redeschidere temporară le-ar afecta și mai mult afacerile.

Autoritățile atrag însă atenția că măsurile de siguranță trebuie respectate în continuare cu strictețe, pentru ca numărul de cazuri să nu crească din nou și să revenim în scenariul cu cele mai multe restricții.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite