Bătălia pentru șefia PNL. Ludovic Orban l-a făcut direct responsabil pe președintele țării de criza în care se află partidul liberal
12 Septembrie 2021, 20:54
(actualizat 13 Septembrie 2021, 00:15)

Cu o coaliţie în pragul destrămării și un Guvern amenințat cu demiterea, în PNL se deschide încă un front. Ludovic Orban l-a făcut direct responsabil pe președintele țării de criza în care se află partidul liberal, în prag de congres. Și urmează o săptămână în care se va încerca din nou dezbaterea și votarea moțiunii, cu implicații directe pentru șansele celor doi contracandidați la șefia PNL.

Stigmatizat de cei care îl susțin pe Florin Cîțu pentru că nu a blocat parcursul moțiunii de cenzură, Ludovic Orban răspunde cu un atac dincolo de partid și vorbește despre pericolul reînvierii fostului USL.

Pentru analiști, rațiunile noului front deschis de liderul liberal sunt explicabile.

Cu moțiunea de cenzură blocată în Parlament până la o eventuală decizie a Curții Constituționale, liderii USR-PLUS sunt direct interesați de cum se va încheia conflictul din PNL.

Potrivit unor surse din PNL, aripa pro-Cîțu vrea sã tergiverseze moțiunea de cenzură până după Congres. Un obiectiv simplu dacă o nouă majoritate alături de PSD, UDMR și minorități va permite acestui guvern să reziste 45 de zile de interimat.