Bazele militare americane din Okinawa, lovite de COVID-19. Sute de pușcași marini și membrii familiilor lor, testați după ce au fost semnalate aproape 100 de cazuri de infectare

Baza militară Futenma
Baza militară Futenma
13 iulie 2020, 13:00

Ordinul, valabil și pentru baza vitală Kadena, centrul puterii aeriene a Statelor Unite în Pacific, vine la finalul unei săptămâni în care comandanții Marinei americane au insistat în privința „măsurilor extraordinare” necesare în fața epidemiei.

Prefectura Okinawa a confirmat că au fost depistate 94 de cazuri de infectare cu coronavirus în rândul personalului de la bazele militare americane Futenma, Hansen și Kinza.

Potrivit ofițerului însărcinat cu strategia de comunicare, Kenneth Kunze, se desfășoară anchete epidemiologice de anvergură. Sute de pușcași marini și membrii familiilor lor sunt testați.

Primele cazuri au apărut la pușcașii din bazele MCAS Futenma și Hansen.

Oficialii din Okinawa și-au exprimat frustrarea față de situația creată. Guvernatorul prefecturii, Denny Tamaki, a subliniat într-o declarație publică faptul că, în timpul pandemiei, Statele Unite nu ar trebui să le permită militarilor americani să vină în Okinawa din alte baze.

Potrivit biroului guvernatorului, personalul american care a sosit pe insulă a fost găzduit în hoteluri din districtul Chatan, în apropierea bazei Kadena, pentru că spațiile de locuit din bază erau pline cu militari aflați în izolare.

Kunze a avertizat luni că toți pușcașii marini, membrii familiilor lor și toți lucrătorii civili americani care vor sosi pe insulă vor sta 16 zile în carantină.

În Okinawa se află mai bine de jumătate din cei aproximativ 50 de mii de militari americani dislocați în Japonia în baza unui pact de securitate bilateral.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite