BBC: Protestatarii față de decizia lui Putin au primit ordine de înrolare. Politolog rus: Kremlinul va putea folosi mobilizarea ca instrument de represiune

Foto: Capturi video
Foto: Capturi video
22 septembrie 2022, 15:50

Mai mulți comentatori ruși au avertizat că, de miercuri, persoanele care au luat parte la proteste riscă mai mult decât închisoarea și că ar putea fi trimise în schimb pe frontul din Ucraina.

Aceste informații confirmă temerile politologului rus Alexander Baunov, care a explicat că regimul de la Kremlin ar putea folosi mobilizarea ca instrument de represiune.

Riscul pentru Rusia este că va pierde mai mulți oameni. Dar există un alt risc – unul major, care nu a fost pe deplin articulat. Pentru că încă nu au dezvăluit exact cine va fi recrutat, […] vor putea să folosească asta ca instrument de represiune. Ieși din linie? Iată că-ți vine ordinul de înrolare. Le este util ca mijloc de a suprima protestele împotriva mobilizării în sine. Dacă ar fi o mobilizare completă, oamenii nu ar avea nimic de pierdut. Dar pentru că este „parțială”, asta înseamnă că dacă te comporți bine nu vei fi mobilizat – dar dacă te comporți urât, vei fi trimis la război”, a declarat Baunov pentru Meduza.

 

Peste 1.300 de persoane au fost arestate pentru că au protestat împotriva mobilizării parțiale, în urma căreia vor trimiși 300.000 de rezerviști pe câmpul de bătălie din Ucraina, potrivit OVD-Info.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite