BEC a decis renumărarea voturilor exprimate la alegerile parlamentare în mai multe secţii din Capitală

Renumărarea voturilor din mai multe secţii din Capitală
Renumărarea voturilor din mai multe secţii din Capitală
8 decembrie 2020, 15:49

Luni, Biroul electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti nr. 42 şi-a declinat către Biroul Electoral Central competenţa de soluţionare a cererilor de renumărare a voturilor exprimate în secţiile 455, 479 şi 526 din Sectorul 3, formulate de Oficiul electoral al acestui sector.

Oficiul electoral al Sectorului 3 a solicitat desigilarea sacilor conţinând buletinele de vot întrebuinţate în vederea renumărării voturilor aferente procesului-verbal de stabilire a rezultatelor pentru Senat în cadrul Secţiei 479, întrucât „există un dubiu rezonabil privind numărul de voturi valabil exprimate pentru Alianţa USR PLUS ca urmare a unei corecturi olografe, dubiu ce nu poate fi lămurit prin intermediul corelaţiilor din cadrul procesului-verbal”.

Desigilarea sacilor cu buletinele de vot întrebuinţate în vederea renumărării voturilor în cadrul Secţiei 526 a fost solicitată deoarece „corelaţiile aferente procesului-verbal nu pot fi lămurite prin operaţii efectuate de oficiul electoral”, iar în cazul Secţiei 455, „din dosarele aferente lipsesc buletinele de vot nule, acestea fiind depuse din eroare în sacul cu buletinele de vot valabil exprimate”.

Biroul Electoral Central a aprobat, prin Decizia 118, solicitarea de renumărare a voturilor în aceste secţii, Operaţiunile vor fi efectuate de Oficiul electoral al Sectorului 3.

Corecţiile necesare în procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor votării vor fi efectuate, în baza deciziei oficiului electoral, de către preşedintele acestuia, prin înscrierea valorilor corecte, semnarea în dreptul corecturilor şi aplicarea ştampilei oficiului electoral.

De asemenea, în cazul secţiei 35 din Sectorul 1, a fost solicitată renumărarea voturilor pe motiv că „procesele verbale privind consemnarea rezultatelor votării pentru Senat şi Camera Deputaţilor înaintate de Biroul electoral al secţiei de votare respective nu au fost completate în secţia de votare de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare nr. 35 şi, prin urmare, nici încărcate în SIMPV de către operatorul de calculator”.

BEC a stabilit, prin Decizia 119, ca operaţiunile de renumărare a voturilor din secţia 35 să fie făcute la sediul Oficiului electoral al Sectorului 1, în prezenţa preşedintelui sau locţiitorului acestuia, până cel târziu la data de 9 decembrie.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite