BELARUS | Două jurnaliste ale unui post de televiziune polonez au fost condamnate la închisoare pentru filmarea protestelor

Protest în Belarus
Protest în Belarus
18 februarie 2021, 10:27

Katerina Andreeva, 27 de ani, şi Daria Şulţova, 23 de ani, se aflau în noiembrie în arest într-un apartament, de unde au filmat protestele ce aveau loc după ce un protestatar fusese ucis cu câteva zile mai devreme.

Ambele femei au pledat „nevinovat”, după ce au fost acuzate că, prin filmările lor, au orchestrat demonstraţiile. În calitate de dovezi materiale ale acuzaţiei, procurorul a prezentat o cameră de filmat, un microfon, telefoane mobile, stickuri de memorie şi veste antiglonţ.

Peste 33.000 de oameni au fost arestaţi în urma reprimării violente a protestelor împotriva regimului Lukaşenko, care au izbucni după alegerile contestate din august anul trecut, pe care oponenţii săi le consideră fraudate. Aleksandr Lukaşenko este la putere în Belarus din 1994.

Reprimarea protestelor a determinat ţările din Occident să impună noi sancţiuni împotriva regimului de la Minsk. Lukaşenko a refuzat să cedeze, cerând sprijinul Moscovei, care vede în Belarus o zonă-tampon împotriva UE şi NATO.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite