Belarus a anunțat marți o inspecție militară rapidă, inclusiv un exerciţiu în sudul țării

Soldat din Belarus
Soldat din Belarus
13 decembrie 2022, 17:54

O avalanșă de acțiuni militare belaruse, inclusiv un exercițiu antiterorist săptămâna trecută, a ținut Ucraina în suspans cu privire la intențiile Minskului și a stârnit îngrijorări la Kiev că s-ar putea alătura războiului de partea Rusiei.

„Activitățile vor avea un caracter cuprinzător; trupele vor trebui să se deplaseze în zonele desemnate cât mai curând posibil, să își desfășoare echipamentele de geniu, să organizeze protecția și apărarea și să înființeze treceri de poduri peste râurile Neman și Berezina”, a transmis ministerul Apărării, citat de The Guardian.

Acesta a adăugat că se vor efectua transporturi de echipamente și personal militar, iar circulația pe anumite drumuri publice va fi restricționată.

Alexander Volfovich, secretar de stat al Consiliului de Securitate, a declarat că verificările vor cuprinde practic toate comandamentele operaționale ale Belarusului, dar inițial unitățile care vor fi primele sunt cele care vor răspunde la orice escaladare „fie la granița cu Belarus, fie în interiorul țării”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite