Belgienii își fac vacanțele în țară, pentru a salva turismul autohton

28 mai 2020, 08:50

Grand Place, celebra piață centrală a Bruxelles-ului, odinioară plină de turiști, este în această perioada goală.

Doar câțiva bicicliști răzleți mai traversează piața, în care natura își reintră în drepturi: printre pietrele cubice din Grand Place a început să crească iarbă. Această pustietate a lovit puternic afacerile din zona eminamente turistică.

Și celelalte obiective din capitala Belgiei sunt greu încercate de prăbușirea industriei turistice. Celebrul Atomium, care era vizitat de sute de mii de persoane pe an, este gol, iar pierderile se cifrează în jurul a 3 milioane de euro pentru acest an. Și parcul tematic Mini Europe din apropiere, abia dacă mai vinde câteva bilete.

Directorul celebrului parc mini Europe estimează că pierderile vor depăși 50% din valoarea biletelor vândute într-un an normal.

În condițiile în care turiștii străini nu mai pot ajunge în aceste locuri, soluția pentru limitarea pierderilor este ca belgienii facă turism la ei acasă.

Zborurile către Belgia sunt în limitate, iar la frontierele terestre sunt instituite controale pentru limitarea extinderii infecției. Belgia a fost greu lovită de criză coronavirusului. Țara înregistrează cea mai mare mortalitate din cauza COVID-19, cu peste 800 de decese la milionul de locuitori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite