Bessie Coleman, prima femeie pilot de culoare din SUA, are acum propria ei Barbie

Bessie Coleman
Bessie Coleman
26 ianuarie 2023, 12:18

Barbie a anunțat oficial miercuri lansarea păpușii Bessie Coleman, ca parte a seriei „Femei care inspiră”, în onoarea atât a zilei sale de naștere, 26 ianuarie, cât și a începutului iminent al Lunii Istoriei Negre. Coleman a fost prima femeie pilot de culoare din SUA, iar succesul ei a inspirat alți piloți de culoare să urmeze visul aeronauticii.

„Menținerea în viață a moștenirii lui Bessie a fost întotdeauna o muncă de dragoste pentru familia mea și suntem mândri să recunoaștem determinarea și realizările ei pentru femeile de culoare din aviație și să continuăm să împărtășim spiritul de pionierat al mătușii mele cu fanii de toate vârstele”, a declarat într-un comunicat Gigi Coleman, strănepoata lui Bessie Coleman.

Barbie va colabora, de asemenea, cu Bessie Coleman Aviation All-Stars – o organizație non-profit fondată de Gigi Coleman – care educă elevele și le prezintă cariere în domeniul aviației, precum și cu organizația non-profit Girls Write Now.

Coleman, născută în 1892 în Texas, în familia unor culegători, a început să fie interesată de zbor în timp ce locuia la Chicago.

Din cauza rasei și a sexului ei, școlile de aviație din SUA nu au vrut să o admită pe Coleman, dar acest lucru nu a oprit-o. Coleman a învățat franceza și s-a mutat la Paris pentru a urma o școală de aviație. În 1921, a devenit prima femeie de culoare care a obținut o licență de pilot și a început să facă acrobații aeriene în Statele Unite.

Dar cariera ei a fost întreruptă. În timpul unui antrenament pentru o sărbătoare de 1 Mai în Jacksonville, Florida, avionul ei – operat de mecanicul ei – s-a prăbușit. Coleman, care nu purta centura de siguranță, a căzut în gol și a murit. Avea 34 de ani.

„Sperăm ca prin intermediul acestei păpuși mai mulți oameni să descopere povestea lui Bessie și să fie inspirați de aceasta”, a declarat Gigi Coleman.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite