Biciclist lovit de o mașină condusă de o femeie cadru militar, care avea o alcoolemie de peste 1.7 mg/l. Victima are un traumatism cranio-cerebral şi mai multe coaste rupte. Șoferița a fost reținută pentru 24 de ore
12 Aprilie 2023, 12:12 (actualizat 12 Aprilie 2023, 22:10)
(actualizat 12 Aprilie 2023, 22:10) | Știrile TVR

Accident grav de circulație la Vatra Dornei. Motivul - consumul de alcool. Un biciclist a fost lovit de o mașină la volanul căreia se afla o femeie în stare de ebrietate. Femeia este cadru militar și era aproape de comă alcoolică.

ACTUALIZARE Prin ordonanță a procurorului militar de caz, s-a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore începând cu ora 19.10 a inculpatei, a transmis Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi.

Procurorul va formula propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

ACTUALIZARE Biciclistul este în continuare internat la Spitalul Judeţean Suceava.

Bărbatul are un traumatism cranio-cerebral şi mai multe coaste rupte, dar e în stare stabilă.

Şoferiţa şi-ar fi continuat drumul, după accident. Poliţiştii au găsit-o la 300 sute de metri de locul accidentului, dormind cu capul pe volan. Femeia în varstă de 30 de ani era într-o stare de ebrietate avansată. Este militar profesionist la o unitate din Bistriţa Năsăud. Acum este cercetată penal, în stare de libertate.

Marţi seară, pe o stradă din municipiul Vatra Dornei, un bărbat de 65 de ani, care se deplasa pe marginea carosabilului, pe lângă bicicletă, a fost lovit de o maşină condusă de către o femeie în vârstă de 31 de ani, a transmis Steliana Orășanu, de la TVR Iași.

În urma accidentului, bărbatul a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, iar şoferiţa a părăsit locul accidentului.

Femeia a fost găsită la câteva sute de metri de locul accidentului dormind cu capul pe volan, potrivit martorilor.

Poliţiştii au testat-o cu aparatul etilotest, iar acesta a indicat o concentraţie de 1,72 mg/ l alcool pus în aerul expirat.

Şoferiţa este militar profesionist, angajată în cadrul unităţii militare din Prundu Bârgăului, judeţul Bistriţa- Năsăud.