Biden apără dreptul femeilor de a alege în privinţa avortului, cere Congresului să aprobe reforma imigraţiei, anunţă că americanii bolnavi de COVID vor primi medicamente gratuite

Joe Biden discurs
Joe Biden discurs
2 martie 2022, 07:06

    Biden se angajează să combată inflaţia prin ”reducerea costurilor, nu a salariilor”

Preşedintele american a enumerat mai multe măsuri pentru a obţine reducerea inflaţiei, care este în creştere vertiginoasă, de 7,5% conform ultimelor date, şi a vorbit despre reducerea diferitelor costuri, începând cu cele pentru medicamente, energie şi cheltuieli familiale, cum ar fi cele pentru îngrijirea copiilor.

De asemenea, el a dat asigurări că, potrivit planului său, nimeni care câştigă mai puţin de 400.000 de dolari pe an nu va plăti impozite mai mari. ”Nimeni”, a subliniat el.

Preşedintele a pus însă accentul pe impozitarea corporaţiilor şi a subliniat că anul trecut 55 de mari averi şi 500 de mari companii au obţinut profituri de 40 de miliarde de dolari pentru care „nu au plătit niciun dolar” ca impozit.

     

    Biden anunţă o nouă iniţiativă prin care americanii vor primi medicamente gratuite

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat marţi că administraţia sa a lansat o nouă iniţiativă care le va permite americanilor să se testeze pentru COVID-19 la o farmacie şi să primească imediat medicamente gratuite în cazul în care testul este pozitiv, informează Reuters.

”Lansăm iniţiativa ‘Test to Treat’ (testăm pentru a trata), astfel încât oamenii să poată fi testaţi la o farmacie şi, dacă sunt pozitivi, să primească pe loc medicamente antivirale, fără niciun cost”, a declarat Biden în timpul discursului său despre Starea Uniunii, la Capitoliu, în faţa camerelor reunite ale Congresului.

Statele Unite au comandat mai multe astfel de medicamente decât orice altă ţară din lume, a precizat Biden, adăugând că Pfizer Inc. va oferi SUA un milion de pastile în martie şi mai mult decât dublu în aprilie.

Pastila Pfizer, a spus el, reduce cu 90% riscul de a ajunge în spital.

    Joe Biden apără dreptul femeilor de a alege în privinţa avortului

Preşedintele SUA, Joe Biden, a apărat marţi dreptul femeilor de a alege, în faţa unui ”atac fără precedent” la adresa avortului în această ţară, recunoscut în 1973 prin hotărârea Curţii Supreme ‘Roe vs. Wade’, transmite EFE.

”Promovarea libertăţii şi a justiţiei necesită, de asemenea, protejarea drepturilor femeilor”, a declarat Biden în primul său discurs despre Starea Uniunii adresat ambelor camere ale Congresului SUA.

Biden a avertizat că, dacă ţara nu vrea să meargă înapoi, trebuie să protejeze dreptul femeilor la asistenţă medicală şi să le păstreze dreptul de a alege.

Avortul este legal în SUA de la decizia Curţii Supreme din 1973, care a stabilit că statul nu are dreptul de a interveni în decizia unei femei cu privire la sarcina sa.

    Joe Biden a cerut Congresului să aprobe ”odată pentru totdeauna” o reformă a imigraţiei

Preşedintele SUA, Joe Biden, a cerut marţi Congresului să aprobe ”odată pentru totdeauna” o reformă a imigraţiei care să ofere o cale de acordare a cetăţeniei pentru milioane de imigranţi fără acte care trăiesc în ţară, relatează EFE.

Biden a declarat că o astfel de reformă ar trebui să ofere o cale spre cetăţenie pentru tinerii care au venit în Statele Unite când erau copii şi pentru beneficiarii statutului de protecţie temporară (TPS).

De asemenea, va permite reglementarea statutului lucrătorilor agricoli şi a angajaţilor care au fost consideraţi esenţiali în timpul pandemiei, a adăugat el.

Preşedintele a argumentat că „nu este doar un lucru corect, ci şi inteligent din punct de vedere economic”, şi a cerut să se asigure că „familiile nu trebuie să aştepte zeci de ani pentru a fi reunite”.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă