Biologul Valerica Bică, singurul specialist al Spitalului Victor Babeș din Timişoara: Fac pauză 15 minute și reiau (…) La mine nu m-am gândit deloc

28 martie 2020, 19:25

Sub protecţia echipamentului este biologul Valerica Bică.

Zilnic, prin mâinile ei trec zeci de probe pentru COVID. De fiecare dată speră să fie negative.

Este singurul specialist al Spitalului Victor Babeș din Timişoara, care prelucrează testele pentru noul coronavirus. Are o muncă grea, foarte meticulosă şi extrem de importantă în această perioadă.

În două ore, pot fi prelucrate 24 de teste. În alte două ore probele sunt examinate de un aparat special. Între timp, biologul pregăteşte o nouă serie de 24 de teste.

Valerica Bică, biolog la Spitalul Victor Babeș din Timișoara: „Pauză am doar în perioada de incubare, de 15 minute. Probele trebuie să stea incubate 15 minute. O singură dată în zece ore, fac această pauză. Mă dezechipez, fac pauză 15 minute şi reiau.”

Zilnic, la Timişoara se prelucrează peste 100 de probe pentru COVID-19, iar medicii biologi stau şi câte zece ore în laborator.

Valerica Bică: „La mine nu m-am gândit deloc. Nici eu, nici colega. Nu ne-am gândit nicio clipă la aşa ceva”.

Din păcate, deși activitatea acestor medici este extrem de importantă, ei au printre cele mai mici venituri din sistemul sanitar.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite