Birlic, un festival de nota 10. la Fălticeni se desfăşoară un festival ce poartă numele marelui comedian

21 august 2020, 11:52

Anul acesta, s-a împlinit o jumătate de secol de la dispariţia lui Grigore Vasiliu Birlic. Actorul rămâne, însă, în inimile publicului şi marchează definitiv oraşul unde s-a născut.

Pentru a zecea oară, la Fălticeni se desfăşoară un festival ce poartă numele marelui comedian. Evenimentul este este organizat de Asociaţia „Fălticeni Cultural”.

Pentru comunitate, evenimentul înseamnă enorm, mai ales că în judeţul Suceava, foarte mulţi ani, nu a existat teatru.

Ediţia din acest an este una dintre cele mai bogate în evenimente şi invitaţi speciali, printre care Draga Olteanu Matei, Marcel Iureş sau Constantin Codrescu.

Festivalul se adresează în special tinerilor, care pot participa şi la o competiţie. Anul acesta, trupele concurente nu au venit la Fălticeni. Jurizarea se realizează de către profesionişti, pe baza înregistrărilor spectacolelor. Vineri, de la ora 16.00, publicul va putea vedea, totuşi, spectacolul câştigător.

Pe lângă spectacole de teatru, prezentate de trupe invitate din diferite oraşe ale ţării, festivalul oferă şi seri de film, muzică, lansări de carte.

Fălticeni este unul dintre oraşele cu o uriaşă densitate de personalităţi. De acest loc se leagă nume precum Mihail Sadoveanu, Nicolae Gane, Horia Lovinescu, Arthur Gorovei, Matei Millo, Jules Cazaban.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite