Blocați în autobuzul Otokar – imagini virale pe internet. Societatea de Transport București spune că șoferul nu a apăsat butonul de deschidere a ușilor

23 ianuarie 2019, 20:20

Scenele au fost surprinse într-unul dintre autobuzele noi ale Societății de Transport din Capitală.  Mașina s-a oprit brusc în zona Răzoare-Cotroceni, lăsând captivi atât șoferul, cât și câțiva călători.

Fără motor, curent, presiune hidraulică și fără sistemul de deschidere de urgență a ușilor, pasagerii s-au văzut nevoiți să folosească forța pentru a putea ieși.

Angajaţii STB spun că mentenanţa noilor autobuze Otokar lasă de dorit.

Angajat STB: „Autobuzele sunt reparate în stradă de firma respectivă, care trimite diverse autoturisme după ele, unde află că sunt defecte. De obicei nu au piesele respective, fac vreo 2-3 drumuri la autobuz și, practic, cum se spune la noi, sunt reparate pe genunchi, în parcare„.

Într-un răspuns pentru TVR, Primăria Capitalei dă vina pe șofer, spunând că „situația regretabilă s-a produs din cauza faptului că șoferul autobuzului nu a apăsat corect pe butonul de deschidere a ușilor și nu a fost vorba despre o defecțiune tehnică a autobuzului”.

În acest moment, pe străzile Bucureștiului circulă doar 30 dintre autobuzele noi.  Restul până la 400 ar urma să fie aduse anul acesta.

De la începutul lunii decembrie, de când au fost introduse pe traseu, și până astăzi, acestea au avut mai multe defecțiuni – probleme la pornire, la sistemul de închidere a ușilor, la sistemul de caldură, culminând cu spargerea unei țevi din care curgea antigel fierbinte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite