Blocaj în coaliție pe tema Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. UDMR are un amendament pe care PNL și USR-PLUS nu îl acceptă
07 Iulie 2021, 20:18 (actualizat 08 Iulie 2021, 12:06)
(actualizat 08 Iulie 2021, 12:06) | Știrile TVR

Toate cele trei formațiuni la putere spun că vor desființarea secției, doar că UDMR are un amendament pe care PNL și USR-PLUS nu îl acceptă: dosarele să se mute într-o structură a Parchetului General. În aceste condiții, secția funcționează mai departe, iar guvernul caută soluții să o desființeze fară dezbatere parlamentară.

Anunțul ministrului Justiției a venit după discuții aprinse în ședința coaliției pe tema secției speciale. Liberalii și cei de la USR ar vrea să convoace Senatul în sesiune extraordinară și să desființeze această secție, iar dosarele să meargă la DNA, DIICOT și alte structuri competente. UDMR vrea să fie mutate într-un singur loc, la Parchetul General.

Pentru a depăși blocajul, liderii PNL și ai USR-PLUS iau în calcul soluția angajării răspunderii guvernului în fata parlamentului pe desființarea secției. Astfel, parlamentarii nu vor mai putea vota, ci, eventual depune încă o moțiune de cenzură.

Matematica parlamentara arata că, în lipsa voturilor de la PSD și AUR, coaliția are neapărat nevoie de voturile UDMR pentru a adopta legea de desființare a Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.