Bogdan Hossu: Se va forma un grup de lucru care se va ocupa de problemele apărute în aplicarea Legii salarizării

Bogdan Hossu
Bogdan Hossu
13 ianuarie 2022, 13:40

Unul dintre subiectele pe care le-am discutat la întâlnirea de la Guvern a fost aplicarea Legii salarizării care creează conflicte, probleme, în diferitele sectoare bugetare datorită faptului că Guvernul, prin măsurile pe care le-a luat de-a lungul celor 30 de zile, plecând de la legea bugetului de stat, plecând de la decizia ministrului Justiţiei, a creat o bulversare legată de acest lucru, nefiind o politică unitară. Iniţial voiau să aşteptăm trei luni, când stabilesc ei un calendar, în care apoi să se discute subiectul ca atare. I-am convins, şi cel puţin eu aşa am luat-o, că săptămâna viitoare se va face grupul de lucru şi, în procedură de urgenţă, să vină cu o soluţie şi un calendar foarte clar de rezolvare a problemelor„, a declarat Hossu, după şedinţa care a avut loc la Palatul Victoria cu participarea premierului Nicolae Ciucă.

Potrivit liderului sindical, în fiecare sector bugetar există probleme în aplicarea Legii salarizare, iar săptămâna viitoare vor începe discuţiile.

Bogdan Hossu a susţinut că Guvernul poate aproba majorări salariale înainte de rectificarea bugetară din vară dacă se doreşte acest lucru.

„Eu, personal, cred că se poate dacă se doreşte. Există premisele pentru a se rezolva acest lucru, dar asta înseamnă nişte decizii pe care Guvernul ar trebui să le ia rapid, adică în maximum două luni prin acte normative de urgenţă, cum sunt ordonanţe de urgentă, care să rezolve problemele legate atât de stabilirea resurselor financiare, cât şi probleme legate de modul de utilizare a acestor resurse financiare”, a transmis liderul sindical.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite