Bolsonaro s-a întors în Brazilia, pentru prima dată după înfrângerea la alegerile prezidenţiale

Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro
30 martie 2023, 14:46

Fostul preşedinte de extremă-dreapta (2019-2022), care şi-a anunţat intenţia de a reveni în politică, a ieşit de pe aeroportul internaţional de la Brasilia, înconjurat de un important dispozitiv de poliţie, fără a merge în întâmpinarea celor circa 200 de simpatizanţi care îl aşteptau şi îi scandau numele.

Bolsonaro, vizat de o serie lungă de anchete, se expune unor procese care ar putea duce la interdicţia de a candida în alegeri şi chiar la o posibilă încarcerare, complicând în acelaşi timp situaţia politică pentru succesorul său de stânga, Luiz Inacio Lula da Silva.

Bolsonaro a părăsit Brazilia la 30 decembrie, chiar înainte de sfârşitul mandatului său, boicotând ceremonia de învestire a lui Lula la 1 ianuarie.

„Vreau să particip (la viaţa politică) a partidului meu, oferindu-mi experienţa”, a declarat el miercuri seară pentru CNN Brazilia pe aeoportul oraşului Orlando din Florida.

În vârstă de 68 de ani şi după o înfrângere la mai puţin de două milioane de voturi care l-a aruncat în tăcere, chiar depresie, Bolsonaro şi-a declarat săptămâna trecută intenţia de a „călători prin ţară” şi „de a face politică” pentru a apăra valorile ultraconservatoare din Brazilia.

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite