Boris Johnson nu este încă „în afara pericolului” și trebuie să se odihnească, spune tatăl său

Boris Johnson și tatăl său
Boris Johnson și tatăl său
10 aprilie 2020, 13:31

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a ieşit joi seara de la terapie intensivă, unde se afla de luni. El a fost transferat într-o altă secţie a spitalului londonez St Thomas şi plasat ‘sub supraveghere atentă în timpul fazei iniţiale a vindecării sale’, a indicat purtător de cuvânt al premierului.

‘Trebuie să se odihnească. Din câte înţeleg, a fost transferat de la terapie intensivă într-o secţie de recuperare, dar nu cred că putem spune că este în afara pericolului’, a spus la BBC tatăl liderului conservator, fost funcţionar european.

‘Trebuie să-şi dea timp. Nu cred că poţi să ieşi din aşa ceva şi să revii direct în Downing Street şi să iei din nou frâiele fără o perioadă de readaptare’, a adăugat Stanley Johnson.

În opinia sa, boala care l-a afectat pe fiul său scoate în evidenţă gravitatea pandemiei: ‘El aproape s-a sacrificat. Noi trebuie să ne asigurăm că jucăm corect meciul acum’.

În absenţa lui Boris Johnson, cel care asigură interimatul la conducerea cabinetului este ministrul de externe, Dominic Raab.

Guvernul i-a avertizat joi pe britanici că, din cauza agravării epidemiei, trebuie să se pregătească pentru o prelungire a măsurilor de izolare, prevăzute în principiu pentru trei săptămâni, până luni.

Cu toate acestea, ministrul pentru locuinţe, Robert Jenrick, este criticat vineri pe prima pagină a multor ziare pentru că s-a dus să-şi viziteze părinţii, la o distanţă de 60 km, în ciuda mesajelor oficiale către britanici de a rămâne acasă.

Jenrick s-a justificat pe Twitter că le-a dus medicamente părinţilor săi şi că a respectat regulile de distanţare socială.

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite