Botoşani: Spitalul de Recuperare ''Sf. Gheorghe'', reinclus pe lista spitalelor suport COVID-19
11 Septembrie 2021, 10:21
(actualizat 11 Septembrie 2021, 10:32)

Spitalul de Recuperare ''Sfântul Gheorghe'' din municipiul Botoşani va fi reinclus pe lista unităţilor medicale care asigură asistenţă medicală pentru pacienţii COVID-19, potrivit unei hotărâri adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit documentului, măsura a fost adoptată "având în vedere recrudescenţa cazurilor confirmate de COVID-19 la nivelul judeţului Botoşani".

"Se propune includerea pe Lista spitalelor şi unităţilor de dializă care asigură asistenţa medicală pentru pacienţi, cazuri confirmate şi suspecte de COVID-19, Spitalul de Recuperare 'Sfântul Gheorghe' Botoşani, având în vedere recrudescenţa cazurilor confirmate de COVID-19 la nivelul judeţului Botoşani. Direcţia de Sănătate Publică Botoşani va emite avizul pentru modificarea capacităţii de investigaţii şi tratament şi a resurselor umane disponibile la nivelul judeţului Botoşani şi va face demersurile necesare către Ministerul Sănătăţii pentru includerea pe listă a unităţii sanitare menţionate", se arată în hotărârea CJSU.

Rata de infectare cu COVID-19 la nivelul judeţului Botoşani a fost, vineri, de 0,54 cazuri la 1.000 de locuitori.

 

 

 

 

sursa agerpres