Brazilia. Conferințele de presă ale președintelui Jair Bolsonaro boicotate de două importante centre mass-media

Jair Bolsonaro președintele Braziliei
Jair Bolsonaro președintele Braziliei
26 mai 2020, 08:53

Grupul Globo şi cotidianul Folha de Sao Paulo au declarat că securitatea prezidenţială nu oferă o protecţie adecvată jurnaliştilor lor care acoperă actualitatea legată de şeful statului.

Potrivit AFP, preşedintele de extremă dreapta, care atacă regulat mass-media, se opreşte adesea dimineaţa în faţa Palatului Alvorada din Brasilia pentru a-şi saluta susţinătorii şi uneori se adresează presei.

Însă, de mai multe ori, aceste întâlniri informale au fost tensionate. Bolsonaro este cunoscut pentru că a sfidat şi insultat de mai multe ori presa şi a făcut gesturi obscene la adresa jurnaliştilor.

Susţinătorii săi îi hărţuiesc cu regularitate pe jurnalişti, cele două grupuri fiind separate de un cordon de securitate foarte lax.

„În fiecare zi, jurnaliştii noştri suportă numeroase insulte şi strigăte din partea susţinătorilor preşedintelui, fără nicio intervenţie din partea securităţii”, a declarat vicepreşedintele grupului media Globo, Paulo Tonet Camargo, într-o scrisoare trimisă ministrului securităţii naţionale, anunţând decizia de a nu mai acoperi mediatic aceste conferinţe de presă.

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă