Brazilia. Consultații medicale gratuite pentru locuitorii favelelor

19 octombrie 2020, 10:05

De obicei, ziua copiilor era marcată printr-o petrecere pentru cei mici, la care se împărțeau cadouri și se organizau spectacole. Anul acesta, pandemia a făcut ca sărbătoarea să fie un pic diferită.

Fabiano Simplicio, medic: Anul acesta, din cauza pandemiei am schimbat un pic lucrurile. Am oferit asistenţă medicală și îngrijiri stomatologice oamenilor care nu au acces la aşa ceva sau se tem să iasă din case.

Acțiunea medicilor este cu atât mai utilă cu cât, pe lângă faptul că spitalele braziliene sunt extrem de aglomerate, mulți dintre locuitorii favelelor nu își permit să meargă la doctor din cauza costurilor.

Andieli de Almeida, rezidentă în favela: Oamenii au nevoie să meargă la doctor şi în pandemie, dar este aglomerație mare, spitalele sunt pline, aşa că această acţiune ne face viaţa mai uşoară, cu aceste investigații preventive.

Brazilia este una dintre țările cel mai afectate de pandemie din lume. Cu peste 5 milioane de infectări până în acest moment, țara se situează pe locul trei în clasamentul mondial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite