Brazilia: Inspectorii Ministerului Muncii au eliberat peste 200 de muncitori agricoli. Aceștia erau ținuți în condiții de ”sclavie” și nu aveau asigurată hrana

18 martie 2023, 08:33

Aceşti muncitori au fost eliberaţi în cursul inspecţiilor la producători de alcool şi trestie de zahăr din trei municipalităţi din statele Minas Gerais (sud-est) şi Goias (centru-vest), a indicat ministerul.

Documentul a precizat că această intervenţie ridică la 890 numărul muncitorilor ţinuţi în condiţii nedemne eliberaţi de la începutul anului 2023.

Potrivit sursei, angajatorii nu le-au asigurat muncitorilor hrană, i-au obligat să-şi plătească uneltele de lucru şi cazarea în spaţii insalubre şi nu le-au oferit echipament de protecţie adecvat în condiţiile în care erau expuşi la produse toxice.

Poliţia federală a deschis o anchetă.

În Brazilia, sclavia modernă este legată în principal de activităţile agricole, în special trestie de zahăr şi cafea, dar au fost raportate cazuri şi în zonele urbane, în special în confecţii, munca domestică şi construcţii.

Muncitorii sunt adesea recrutaţi prin agenţii ale intermediarilor în regiunile sărace din nord-estul ţării.

(w620) Ministerul

În 2022, Ministerul brazilian al Muncii a salvat 2.075 de persoane aflate în această situaţie, cea mai mare cifră din 2013 (2.808), reaminteşte AFP.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite