Brazilia. Numărul deceselor se apropie de 500; peste 11.000 de contagieri confirmate

Brazilia crește numărul persoanelor infectate cu COVID-19
Brazilia crește numărul persoanelor infectate cu COVID-19
6 aprilie 2020, 11:09

Potrivit celui mai recent raport al Ministerului Sănătăţii din Brazilia, în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 54 de decese – o creştere cu 12,5 % a victimelor cauzate de noul coronavirus.

Rata mortalităţii, care sâmbătă era de 4,2 % a crescut duminică la 4,4 % potrivit autorităţilor locale, 81 % dintre cei decedaţi fiind persoane de peste 60 de ani.

Sao Paulo, statul cel mai industrializat din Brazilia, cu o populaţie de 46 de milioane de locuitori, similară Spaniei, este regiunea care concentrează cel mai mare număr de cazuri din întreaga ţară, cu 4.620 de persoane infectate şi 275 de morţi.

El este urmat de Rio de Janeiro, cu 1.594 cazuri confirmate şi 64 de morţi, şi de Ceará, cu 823 de contagieri şi 26 de decese.

Deşi numărul cazurilor confirmate depăşeşte deja 11.000, Ministerul Sănătăţii a spus că cifra reală ar putea fi mai mare, având în vedere că testele pentru confirmarea COVID-19 au fost efectuate doar pentru pacienţii aflaţi în stare critică şi spitalizaţi şi că există încă numeroase cazuri aflate în aşteptarea rezultatelor.

Datele furnizate de minister arată că tendinţa curbei de răspândire a noului coronavirus începe să intre în faza de accelerare, deşi Brazilia se află încă sub pragul altor ţări deosebit de afectate de acest virus, precum Italia şi Spania.

Acest lucru se datorează insistenţei autorităţilor sanitare locale, care au recomandat distanţarea socială ca măsură de limitare a răspândirii virusului, care a fost aspru criticată de actualul preşedinte brazilian, Jair Bolsonaro.

Şeful statului brazilian consideră că boala provocată de SARS-CoV-2 este „o mică gripă”, de care ar trebui să se ferească doar persoanele în vârstă şi pentru care nu este nevoie să fie impuse măsuri stricte de izolare a întregii ţări.

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă