Brazilia. Președintele Bolsonaro spune că, în pofida prenumelui său, nu poate face minuni pentru stăvilirea pandemiei cu COVID-19

Jair Bolsonaro președintele Braziliei
Jair Bolsonaro președintele Braziliei
29 aprilie 2020, 10:46

Întrebat de jurnalişti cu privire la creşterea numărului de noi contaminări, preşedintele a spus: „Aşa, şi? Îmi pare foarte rău. Ce ar trebui să fac eu? Eu sunt Messias, însă nu pot face minuni”.

Preşedintele Braziliei a minimalizat până acum pandemia de coronavirus. El a estimat că măsurile de izolare adoptate pe teritoriul ţării sunt excesive, exprimându-şi dorinţa ca viaţa să revină la normal cât mai repede posibil.

Noul său ministru al sănătăţii, Nelson Teich, a propus miercuri relaxarea restricţiilor asupra deplasărilor.

În disputa cu privire la gestionarea corectă a pandemiei de coronavirus, fostul ministru al sănătăţii Luiz Henrique Mandetta, populist de dreapta şi care pleda pentru o linie strictă, a fost demis.

Brazilia a fost prima ţară de pe continentul sud-american unde a fost înregistrat primul caz confirmat de contaminare cu noul tip de coronavirus. Brazilia a înregistrat în ultimele 24 de ore 474 de decese cauzate de COVID-19, bilanţul total de morţi urcând la 5.017.

Aceasta înseamnă că Brazilia a depăşit în ceea ce priveşte numărul de decese China, unde au fost înregistrate oficial 4.643 de morţi cauzate de COVID-19.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite