Brilliant | Părintele Protosinghel Arsenie Irimiea, starețul Schitului Darvari din București: „Crăciunul este o invitație să ne oprim din alergare si să ne lăsăm iubiți de Dumnezeu”

25 decembrie 2022, 17:54

Un călugăr care vede întregul univers ca pe o vastă expresie simetrică a puterii și a iubirii divine, pe măsură ce sufletul i s-a îmbogățit în cunoaștere spirituală. Atât de plenar și de incontestabil, încât, călăuzit de această conștiință a unei prezențe unice, eterne și desăvârșite, și-a valorificat misiunea de a sluji, povățui, dedica și chiar de a-și sacrifica mult doritul confort de dragul celor care-l caută pentru un sfat sau o vorbă de mângâiere într-un oraș care nu mai are timp.

Un monah cu mult har pentru cele câteva sute de oameni care se strâng la Schitul Darvari, în fiecare duminică, din București și din toată țara. Surprinzător de mulți tineri cu urechi să-l audă și înțelepciune să-l înțeleagă. Ascultători care aproape își țin respirația în timpul predicilor sale. Nu judecă, nu condamnă, nu se erijează în judecător, ci mai mereu ne îndeamnă să iubim, să iertăm și să ascultăm răspunsurile tăcerii. Căci tăcerea e o virtute rară. De Crăciun, să ne oprim din alergare și să ne lăsăm iubiți de Dumnezeu.

Discursul său înnobilează. Este o mărturie a dragostei față de gesturi care ar trebui repetate într-un firesc fără osteneală zi de zi, nu doar cu ocazia Sărbătorii Nașterii Domnului.

Hrăniți-vă, astăzi, într-o ediție specială Brilliant, de Crăciun, cu o discuție de suflet despre daruri și virtuți atemporale. În poveștile celui mai frumos Crăciun, văzut prin ochii starețului Schitului Darvari.

Din suflet pentru suflete.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite