#BRILLIANT| Interviu cu preotul Dan Damaschin, omul care a sfințit locul și oamenii din jur: "Nu văd Raiul fără acești copii și cei care îmi sunt mereu aproape"
22 August 2022, 13:43 (actualizat 22 August 2022, 14:47)
(actualizat 22 August 2022, 14:47) | Știrile TVR

Părintele Dan Damaschin este preot de 25 de ani. Și de 17 ani preot misionar la biserica Maternității Cuza Vodă, din Iași. De atunci trimite anual copiii săraci la școală, oferindu-le haine, încălţăminte, medicamente, rechizite și produse de igienă. De Crăciun şi de Paşte, se asigură că micuții vor primi daruri, iar cei merituoși vor beneficia de burse. În prezent are în grijă de peste 10000 de copii. A construit sute de case în acești ani pentru familiile sărmane, îmbrăcă iarna mii de copii, vara îi duce în tabăra la mare, protejează zeci de femei abuzate. Este tată, frate, prieten, duhovnic pentru cei nevoiași.

În lupta sa împotriva sărăciei și a inechității sociale, părintele este sprijinit de români cu suflet mare care donează bani sau bunuri asociației pe care a înființat-o, „Glasul Vieții”.

Gazda #Brilliant, Loredana Negrilă s-a întâlnit cu preotul Damaschin la mare, la Eforie Nord, acolo unde duce în fiecare vară, copiii în tabără la mare. Fără să aștepte ceva în schimb, fără a avea pretenția că e un exemplu pentru cei din breaslă sau pentru din jur. Urmăriți ediția aceasta, la #Brilliant, un interviu despre ce înseamnă puterea de a oferi necondiționat. Alături de omul care ne învață că adevărata bogăție sufletească sălășluiește în fiecare dintre noi.