Bruxelles: Aproximativ 20 de persoane care au participat la o orgie în plină carantină au fost amendate. Printre ele, un europarlamentar care a și demisionat

1 decembrie 2020, 19:29

„Douăzeci de persoane au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor de sănătate și organizarea unei serate vineri seara, la primul etaj al unei clădiri din centrul orașului Bruxelles”, a declarat Sarah Durant, purtător de cuvânt  la Parchetul de la Bruxelles, confirmând informații ale publicației Dernière Heure.

Potrivit cotidianului citat, a fost vorba despre o orgie, la care au participat diplomați și un europarlamentar. Procuratura a declarat că nu dorește să comenteze circumstanțele petrecerii și nici despre persoanele prezente.

Poliția a descins vineri seara într-un local situat deasupra unui bar, pe rue des Pierres, unde participanții consumau alcool și stupefiante. În momentul intervenției poliției, mai multe persoane erau dezbrăcate, iar una dintre ele a încercat să fugă printr-o cornișă, dar s-a rănit și a fost prinsă de o patrulă.

Potrivit publicației belgiene, persoana care a încercat să fugă era un eurodeputat european dintr-o altă țară. Acesta a invocat imunitatea parlamentară, ceea ce a antrenat intervenția, în plină noapte, a ministrului belgian al Afacerilor Externe. Cu toate acestea, imunitatea diplomatică nu poate fi invocată în caz de flagrant delict.

Toate persoanele prezente au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor sanitare și eliberate ulterior.

Parlamentul European a afirmat că nu are nicio confirmare legată de informațiile privitoare la participarea unui eurodeputat.

Potrivit Dernière Heure, eurodeputatul implicat este Jozsef Szajer, din Ungaria,  membru al partidului lui Viktor Orban, FIDESZ, și al PPE (centru-dreapta). El și-a anunțat duminică demisia și retragerea din viața politică, invocând motive personale.

(w500) Eurodeputa

József Szájer a admis că a fost unul dintre participanții la orgia sexuală organizată vinari în centrul Bruxellesului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite